jom tgk2 yer kekawan


Saturday, 24 November 2012

travelog mencari cinta yang diberkati


Assalamualaikum semua..ahamdulillah raya..raya..raya...fuhh memang sakan beraya...alhamdulillah syukur sekali lagi sebab taun ni Allah kurniakan nikmat2 y tak terhitung banyaknya..nikmat hadirnya bulan ramadan yang banyaak mengajar kita untuk menjadi lebih baik..lebih menjadi seorang hamba..dan selepasnya kita menyambut hari raya..hari di mana kita menyambut kemenangan setelah sebulan menahan pelbagai cubaan sepanjang berpuasa..

Alhamdulillah again..=)

Walaupom dah tiga purnama telah berlalu, bulan yang diberkati dah pergi tapi mash terasa seperti masih bersamanya..hati tetap merasa rindu..rindu kerna hati masih belum cukup untuk beribadah..untuk berada didalam rahmat Allah S.W.T..semoga tahun depan kita akan bertemu lagi dengannya..

Dalam kegembiraan bersama keluarga..masih terasa rindu..huhu
Hari raya tahun ni alhamdulillah semua anak2 mak balik kg..semua berkumpul sama2..alhamdulillah semua selamat sampai kat umah..semua baik2..semua dapat beraya dengan mak ayah tok ki..

Dah namanya balik kampung..memang semua berkumpul...fuhh alamatnya memang gempak sangat2 rumah ni..xtau nak kata apa dah..memang xdengar apa...tokwan tok ki (mak ayah)senyum jer..tok yea (atok ana) pom lagi senyum sampai tinge...kalau ana  jerit marah diorang pom..diaorang kata “ada aku kesah”(ngada2)..budak2..memang cam2..sengaja nak bagi aku naik darah..tapi sekejap jelah pastu kitaorg gelak2..urmmm

Every years memang akan sambut raya dengan sambut bufday..yang xsambut pom sambut..raya kedua sambut bufday dengan sphageti..memang sedapla..resepi dari akk ipar y terchenta dari perak..memang habis..budak2 ni kalu ambik gambar memang posing ikot suka mak abapak dia jer..ikot dan jer..huhu
Memaang seblom raya dah planning nak buat triffle masa raya pertama tapi sebab dah byk sgt menu maka terkansellah ia..sebab semangat over sgt esoknya tros buat..alhamdulillah menjadi jugak triffle buatan mokna..first time tuuu..hehe

Pastu raya ketiga beraya dengan buat laksa penang hasil tangan akak ana no 8..memang melelah la sesorang..habis licin..apa taknyer letak belacan sama udang kering..mau xbersin yang ada resdung..alahai kesian..

Esok xtau la resepi apa plak diorang nak buat..macam2 planning.. kata mak buyung akak no 3 dia nak buat mee soto..mmmmm..memang kitaorg akan serang rumah dia kekgih..memang happy sgt2 bila raya camni..duet senyap jer lam poket..semua makan minum pakai mandi ditanggung beres..memang heven la seminggu..sebelom berangkat g maktab..mimpi ngeri terasa..=’{

Nak criter nyer kalu raya bilik y ada memang xtangkap muat..ada jer y xcukup bantal..xcukup selimut..apataknya..sebelas anak mak ada kat umah..sebelas plak tujuh dah beranak pinak..memang xcukuplah tokwan nak sediakan bantal selimut semua..last2 makcik ni jugaklah tidur guna tuala...sedey betoi..huhu..tapi takpe..itulah bahagianya..heaven jugak kan..hehe...=)

Pepom diarapkan kebahagian keluarga kitaorg akan berkekalan dan dirahmati serta dilindungi selalu o Allah..ameen

No comments:

Post a Comment