jom tgk2 yer kekawan


Friday, 21 December 2012

bingkisan hati untuk dia part II


salam...pe kabar..harap2 cuti panjang ni dapatla kite manfaatkannya dak..=)


mak..
mak tau dak..time d6 ni anak mak suka kat anak terune org..
mak..
kalaula mak tahu...

anak mak ni pemalu... (-.-)v

mak nak tau sapa dia??


~bersambung~

meh kite sambung criter..

mak..anak mak pemalu sgt2..hurmm.. sekali lg anak mak malu nak kabor anak mak suke anak terune orang..

mak...(blushing daaa....)

anak terune tu bukan sapa2 pom..bukan anak datuk K..bukan anak orang berada..bukan anak tepi jalan(mak kato jangea pilih wak tepi jalan)..dia kawan sekelas cheq....arrrgggghhh..malu sgt2..(merah muke..hurrmmm)

1time jumpe anak terune org ni masa dia jadi budak new dlm kelas..terlihat dia dalam klgn kekwn masa tgh tunggu loceng masuk kelas pagi berbunyi. mgkin org kate jodoh pertemuan i2 ditgn Tuhan..maka bertemulah kitaorg...=)

tapi mak..anak mak ni tetap anak perempuan mak y memang tdidik dgn adat timur..anak mak wanita melayu terakhir tau..ahak3x..(puji sendiri nampak..)

anak mak tetap simpan rasa dalam hati..kan nabi dah pesan dalam hadith..

Diriwayatkan oleh Hakim, Khatib, Ibnu Asakir, Dailami dan lainny; Rasulullah bersabda;

“Barang siapa yang jatuh cinta, lalu tetap menjaga kesucian dirinnya, menyembunyikan rasa cintanya dan bersabar hingga mati maka dia mati syahid.” Sungguh sangat beruntung orang yang mencintai dengan kesucian diri dan berlindung dari godaan syatan yang terkutuk. Tentunnya orang yang menjaga cintannya yang suci hingga ia meninggal dunia.



jadi anak mak tetap rahsiakan rasa ni..xder sorang pom yang kenal anak terune orang ni..cume ada sekali terckp dkt someone..rumet anak mak..i2pom sebab tgh syok bertaaruf dgn rumet..hehe

kalau tgk hadis tu..dah lama bebenor rasanyer cheq menyimpan rasa..benda dah lama..dah berapa tahun dah..maybe dah lebih 9 tahun kot..

mak..sekarang hati anak mak daah laen tau..hati anak mak ni semakin hari semakin berjaya melupakan anak terune org tu..anak mak sdar..anak mak ni bukn sapa2..anak terune org tu dah bjaya..dah bjaya ke awan..anak mak ni cube lupekan anak terune org tu dgn istighfar..cube lupuskn dlm tongsampah..anak mak mtk mg Allah lupekan anak terune org tu dalam fikirn anak mak ni sebab anak mak nk blaja sunggh2..anak mak nk jd org baek..nak jd isteri y solehah u menantu mak nanti..anak mak kuatkan..hehe

dah tahu kondisi anak terune org tu skrank..alhamdulillah Allah pmudahkan hati anak mak ni u lupekan dia..ala..cinta kerana rupe handsome xpayah ambik kira sgt..cinta monyet y tgawang2 di atas angin..

alhamdulillah sebab anak mak ni dah bjaya menyingkirkan rasa y dulu pernah ada dlm hati mak..anak mak ni xlupe..anak mak ni nak capai cita2 mak dulu..nak bg maak apy tgk anak mak bjaya dlm kjaya...=)

lepas ni anak mak xkesah dapat tangkap bakal menantu u mak sapa pom..y xhansome pom takpe..y xkaya sgt pom takpe(tp nk y ada duiet...hoho..muke jht sikit..hehe)...
y gelap tone kulit pom xkesah asalkan jgn abang bangla sudah...hak3x..

anak mak insyaallah blh terima bkl menantu mak nanti asalkan dia mampu bwa anak mak ni pergi syurga dengn dia..blh bwa anak cucu ccit dan ktrunan mak masuk syurga sama..blh bwk mak n family serta saudara seagama kita masuk syurga sama2..=)

BESARKAN harapan anak mak??

biasalah mak..semua manussia nakkan kebhgiaan..semoga kita btemu di syurga sana..doakan anak mak dapat Mr. yang baik, berakhlak dgn agama dan dapt mbimbg anak mak ni..

sekian dr anak mak yang MANJA + NAKAL ni

cuweet mueet u mak..<3 <3 <3


~end~


bukan materiaistik dunia y kucari..
tapi humanistik dan ukhrawi yang ku idami..