jom tgk2 yer kekawan


Saturday, 11 February 2012

bila hati berkata2


JIWA INI TERLALU LEMAH UNTUK DISAKITI..LAGI LEMAH BILA DISAKITI DALAM DIAM..LUMRAH ALAM....SESUATU YANG KITA HARAPKAN KADANG2 SUSAH UNTUK KITA DAPAT SEDANGKAN YANG KITA XNAK..SENANG2 DATANG BERGOLEK2..BETULLAH APA YANG ALLAH CERITAKAN DALAM KALAMNYA..


 "Diwajibkan keatas kamu berperang, padahal itu tidak menyenangkan bagimu. tetapi boleh jadi kamu membenci sesuatu sedangkan ia baik untukmu dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu sedangkan ia buruk untukmu. Allah mengetahui sedangkan kamu tidak mengetahui." Surah. Al Baqarah:216.


SESUNGGUHNYA HANYA ALLAH TEMPAT KITA BERGANTUNG HARAPAN DAN HANYA DIA YANG MEMBERI HIDAYAH PADA SESIAPA YANG DIKEHENDAKIANYA..
DAN ANDAI KITA TELAH DICAMPAKKAN NUR ITU..JAGALAH..PELIHARALAH..KERANA BILA NUR ITU DITARIK...NAUZUBILLAH..BETAPA RUGILAH KITA..

"Wahai Tuhan kami, janganlah Engkau pesongkan hati-hati kami setelah Engkau berikan hidayah kepada kami dan kurniakanlah kepada kami rahmat di sisi Engkau. Sesungguhnya Engkau lah Yang Maha Pemberi Kurnia" (ALI-IMRAN AYAT 8)

MEMOHON HIDAYAH DAN KEKUATAN IMAN UNTUK TROS BERADA DI JALANMU..AMEEN

12/2/2012

No comments:

Post a Comment